Slovenskí hokejisti obsadili na univerziáde 5. miesto

20.12.2013 Celý región

Alba di Canazei 20. decembra (TASR) - Slovenskí hokejisti obsadili na 26. Svetovej zimnej univerziáde piate miesto. V piatkovom súboji o konečné umiestnenie zdolali zverenci trénera Igora Tótha domáce Taliansko 4:2, pod ktoré sa hetrikom výrazne podpísal Martin Baran. Víťazný gól strelil v 41. minúte Radovan Cútt.

sumár - o 5. miesto:

Taliansko - Slovensko 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Góly: 13. Haidacher, 24. Erlacher - 6. Baran, 39. Baran, 41. Cútt, 57. Baran. Rozhodovali: Čech (ČR) – Pettersen (Nór.), Sheppard (Kan.) vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

zostava SR: Cibuľa - Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais, Habšuda, Loydl - Gmitter, Cútt, Baláž - Čížek, Gápa, Daniška - Kalináč, Piačka, Baran - Varga, Boltun, Kentoš


Priebeh zápasu


V prvej tretine aktívnejší Slováci sa v 6. minúte ujali vedenia, keď sa v presilovke zapísal do streleckej listiny Baran. Taliani však v 13. minúte vyrovnali a v úvode prostrednej časti Erlacherom išli do vedenia. S chuťou hrajúci Baran však 70 sekúnd pred klaksónom druhej tretiny vyrovnal a aj vstup do záverečného dejstva vyšiel lepšie Slovákom. Cútt v 45. sekunde po prihrávke Gmittera poslal svoj tím druhýkrát v zápase do vedenia, ktoré mohol zvýrazniť Boltun, ale v 54. minúte nepremenil trestné strieľanie. Tóthovi zverenci vôbec nepustili domácich do záverečného tlaku. Naopak, počas talianskej power play dosiahol Baran svoj tretí gól, ktorým definitívne otupil odpor súpera.
 

Vyberte región